«Зливав» росіянам позиції ЗСУ на Донеччині: митрополиту Святогірської лаври загрожує в’язниця

Настоятелю Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополиту Арсенію загрожує до 8 років позбавлення волі. Він через відеозапис «підказав» росіянам про розташовані позиції ЗСУ у Краматорському районі.

Митрополиту Святогірської лаври загрожує в’язниця/ Фото: СБУ

Служба безпеки повідомила про підозру настоятелю Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополиту Арсенію. За даними слідства, він «здав» окупантам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі на Донеччині, інформує СБУ.

«Це відбулося під час його літургії. Тоді вікарій під відеозапис назвав парафіянам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео опублікували на сайті лаври та в місцевій групі Телеграм-каналу», — пише СБУ.

Таким чином клірик намагався завуальовано «злити» агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі.

За даними слідства, митрополит ще до початку повномасштабного вторгнення росії висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. Про це свідчать неодноразові інтерв'ю митрополита, в яких він називав збройну агресію рф «громадянським конфліктом».

На підставі зібраних доказів митрополита підозрюють у поширені інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev